Емисиите от транспорта често са свързани и с праха, с фините

...
Емисиите от транспорта често са свързани и с праха, с фините
Коментари Харесай

Нови маршрути и график за обществения транспорт, по-голяма „Зона 30“ в София

Емисиите от превоза постоянно са свързани и с праха, с  фините прахови частици  (ФПЧ) в София. Прах, пясък, тиня, сол в допълнение се разпръсват от колите и съгласно изследвания  усилват с 50% замърсителите от горивните процеси .

Редовното миене на улиците  ще докара до дейно понижаване на ФПЧ и по-здравословна среда.

Това посочи пред Радио София  Драгомира Раева от съдружие „ За Земята “ .



Снимка: БГНЕС 

От екологичната организация за подготвили   „ Пространствено основани сюжети за въвеждането на зони с ниски излъчвания в Столичната община “.

оферти през лятото от Столичната община и различното предложение, основано на експертни отзиви.

Усилията в София би трябвало да са средоточени към наблягане на  преимуществата на публичния превоз  – той да е най-бърз и комфортен за напредване, добави Раева. За задачата би трябвало спешно  да се обнови маршрутната мрежа , с цел да дава отговор на потребностите на потоците от пасажери,  да се усъвършенства графика  на транспортните средства, с цел да няма скупчване в едни моменти, за сметка на други часове, когато дълго се чака по спирките.

В съпоставяне с други елементи на страната, в София има значително съвременни и  „ умни “ светофарни уредби , само че Центъра за градска подвижност като че ли няма предпочитание да употребява цялостния им капацитет.

Нощният публичен превоз  трябва са е върне от общината, а напредването „ до поискване “ с довеждащи до метрото електробуси да не остане единствено пилотен план.



Снимка: Георги Нейков

Ефект от т.нар.  „ Зона 30 “  почти не се усеща, тъй като единствено се сложиха табели за напредване със скорост до 30 км/ч,, само че те не бяха допълнени с модулатора на трафика на самото пътно платно. Пожеланието не бе обезпечено с нужното, с цел да се извършва, сподели още Раева. По думите ѝ мярката другояче е добра и  би трябвало да обхване по-голяма част от столицата . Така трафикът става по-проводим, без тапи и по-безопасен.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР